Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Menzis heeft problemen met uitbetaling zzp’ers in thuiszorg

Zzp'ers in de thuiszorg krijgen al twee maanden geen geld van de zorgverzekeraar vanwege fouten in declaratiesoftware. Ongeveer negentig procent van hen heeft dit jaar nog geen geld ontvangen.
Menzis heeft problemen met uitbetaling zzp’ers in thuiszorg

‘Ongeveer negentig procent van alle zzp’ers in de thuiszorg heeft dit jaar nog geen geld gezien. Slechts een enkeling is uitbetaald’, zegt Herman Vredegoor die namens twintig Twentse zzp’ers het woord voert in de Twentse Courant Tubantia.

Software

De oorzaak ligt erin dat de thuiszorgmedewerkers sinds dit jaar niet meer door het zorgkantoor maar door de verzekeraar betaalt moeten worden. Verzekeraars hebben onderling afgesproken dat Menzis en VGZ ook namens de kleine maatschappijen geld verstrekken. De kneep zit ‘m erin dat door de wijziging aanpassingen in de software nodig waren. ‘Ergens zit een bug in het systeem, maar niemand weet waar. Het kan bij de softwareleverancier misgaan, via welke wij verplicht declareren. Of het gaat fout bij de verzekeraars. Niemand die het vertelt.’

Snel geld

Menzis erkende maandag de problemen en zegt dat deze zijn ontstaan door landelijk inkoopbeleid dat bij één cliënt op één dag niet door verschillende zorgverleners mag worden gedeclareerd. Vorige week zou het systeem zijn aangepast. Zzp’ers kunnen nu een spoedbetaling aanvragen en zouden dan alsnog snel geld krijgen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.