Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Menzis klaagt thuiszorg aan

Zorgverzekeraar Menzis dreigt twee thuiszorginstellingen met een kort geding om te voorkomen dat honderden patiënten in Groningen, Overijssel en Gelderland geen zorg meer ontvangen. Dat schrijft de Volkskrant vandaag.
Menzis klaagt thuiszorg aan

“Patiënten mogen niet de dupe worden van geldproblemen bij de instellingen”, zei bestuursvoorzitter Roger van Boxtel van Menzis vandaag in de krant. Dit weekeinde maakten Thuiszorg Groningen en Sensire, beide onderdeel van zorggigant Meavita, bekend geen nieuwe klanten meer aan te nemen omdat het budget voor dit jaar al op is.

Patiëntenstop thuiszorg

Dit weekeinde maakten Thuiszorg Groningen en Sensire, beide onderdeel van zorggigant Meavita, bekend geen nieuwe klanten meer aan te nemen omdat het budget voor dit jaar al op is. Menzis wil Meavita desnoods via de rechter houden aan de gemaakte zorgafspraken. Volgens Van Boxtel is het “ondenkbaar dat er geen zorg aan klanten wordt gegeven”. In afwachting van een oplossing gaat Menzis zorg inkopen bij andere zorgaanbieders.

NZa dreigt

Deze week probeert Meavita met de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) een oplossing te vinden. Volgens de NZa is er ‘geen indicatie’ dat extra geld het probleem oplost. De toezichthouder wil eerst zien of Meavita de gemeenschapsgelden wel goed besteedt. De NZa komt pas in laatste instantie met extra geld over de brug. Leo Markensteijn, bestuursvoorzitter van Meavita, wil niet in de krant reageren op de gerechtelijke dreiging van Menzis. “Ik had juist begrepen dat er geen kort geding zou komen. Daar wil ik eerst meer duidelijkheid over.” Dat Meavita geen geld krijgt, beschouwt Markensteijn als een ‘goed bericht’. “Blijkbaar is er elders voldoende ruimte om onze klanten onder te brengen.” Meavita wil dat zorgkantoren het thuisbudget herverdelen. (De Volkskrant)

Lees ook:

Bekijk het Nova-item over dit onderwerp

Cliëntenstop thuiszorgorganisatie Sensire

Patiëntenstop thuiszorg Drenthe

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.