Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties8

Menzis maakt vijf keer meer winst

Zorgverzekeraar Menzis heeft vorig jaar een winst van 215 miljoen euro geboekt. In 2011 bedroeg de winst nog 43,8 miljoen euro. Dat meldt NRC Handelsblad vandaag
Menzis maakt vijf keer meer winst

Menzis is na CZ al de

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  8 REACTIES

  1. In 2011 slechts € 600 miljoen WINST , maar gelukkig vorig jaar nog eens € 1,4 miljard , en zelfs ONVOORZIEN ? ? In 2 jaar dus 2000 miljoen EUROOS WINST ?Wordt dit de komende jaren een meetkundige of een rekenkundige REEKS .. Ook weer onvoorzien ? ? Pecunia non olet zei ooit een Romeinse keizer eens over rioolbelasting , zoals nu de regering over deze verplichte ,bijna crimineel te noemen woekerpolisverzekeringswinsten ? ? Benieuwd wie of wat ze nu weer gaan SPONSOREN met deze overwinsten ? ?

  2. Lees alle reacties
  3. Al die maatschappijen hebben veel te veel macht gekregen over ziekenhuizen en onze behandelingen.Ze denken echt dat ze alles kunnen maken.Nederland zou het eigenlijk moeten vertikken nog een cent premie te betalen aan deze perverse rovers.En maar roepen dat de bejaarden teveel kosten, dat mensen te lang behandeld worden.Moet je kijken wat een winst en wat een gebouwen er gebouwd worden. Onze net zo onbetrouwbare regering spint er garen bij en Rouvoet die de Jeugdzorg al heeft verziekt, heeft nu ineens verstand van zorg.Je gaat over je nek van die gasten.We zouden allemaal morgen ineens de betaalkraan dicht moeten draaien moet je eens kijken wat er dan gebeurt.

  4. Marktwerking is pervers in de zorg; DBC-en is een pervers systeem.
   Laat bezuinigen over aan de professionals, maak een 10jarenplan waarinje stap voor stap werkt naar vermindering toe. Maar wel met een visie en missie met inhoud svp.
   Stom he de melkkoe gezondheidszorg die de ZV miljarden winst gaat leveren is verkocht door Hoogervorst en opvolgelingen aan de markt.

  5. Als vast te stellen is wat directeur van Boxtel PRECIES EN WERKELIJK van dit bedrag — en dat al jaren — te pakken heeft ,an salaris, bonus, en allerlei toegiften, dan ben je treurig tot je je laatste adem uitblaast (daarna niet meer wat dan ben je er niet meer).
   En dan hoor ik vanmorgen dat de second opinion maar voortaan zelf betaald moet worden; want die levert toch geen adequate bijdrage.
   Over adequate bijdrage gesproken: dan kunnen we de raden van bestuur en het management van verpleeg en zorginstellingen ook wel opheffen; DAT IS NOG EENS EEN BEZUINIGING DIE ZODEN AAN DE DIJK ZET; maar daar komt tante Schippers en haar assistent knul pas over een paar jaar achter.
   DE PATIENT IS DE DUPE; slaap maar door!!

  6. Beste Martin
   als mensen hun verzekering afsluiten willen ze het goedkoopste. Als mensen ziek zijn de beste zorg+ keuze vrijheid. Maar ja dan hebben ze al een verzekering afgesloten. En polisvoorwaarden zijn nog steeds onleesbaar voor 98% van de bevolking. En mensen denken dat elke basiverzekering hetzelfde is en dat is niet zo omdat elke ZV ‘kwaliteitseisen’mag toevoegen(lees extra maatregelingen om zorg te bepreken)

  7. Goh, die Menzis en andere zorgverzekeraars…. ze stoppen 50 miljoen terug in een premieverlaging en die andere 165 miljoen die ze eigenlijk niet mochten ontvangen omdat zorgverzekeringen geen winstoogmerk zouden mogen hebben steken ze lekker in eigen zak. De verzekeringen die geen winstoogmerk zouden hebben dragen momenteel voor het grootste deel bij aan de miljardenwinsten die verzekeraars hebben. Met dank aan Hoogervorst die de zorg zoveel goedkoper zou maken door de marktwerking. Vorig jaar 1,4 miljard (!) winst……wat zou je daar veel mensen mee kunnen helpen….zo’n 42000 misschien wel die volgend jaar zonder zorg komen te zitten omdat ze geen PGB meer krijgen (moet 600 miljoen opleveren voor de overheid; minder dan de helft van de woekerwinsten die in de zakken van verzekeraars glijdt…) Maar het mag schijnbaar want er staat niemand op het Malieveld om te protesteren….

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.