Menzis wijst tweederde pgb-aanvragen af

Verzekerden krijgen bij Menzis en CZ nauwelijks een persoonsgebonden budget (pgb) toegewezen. Grofweg tweederde van de aanvragen van Menzis-klanten wordt bij een nieuwe indicatie voor een pgb in de Zorgverzekeringswet afgewezen. Dat signaleert de belangenvereniging voor pgb-houders, Per Saldo.
Menzis wijst tweederde pgb-aanvragen af

Per Saldo baseert dit signaal op de ervaringen van negentig mensen die zich hadden aangemeld bij Menzis voor een pgb. Van deze starters kregen slechts dertig een pgb. ‘Sommige verzekeraars vinden schijnbaar dat mensen met een pgb maar tevreden moeten zijn met reguliere zorg in natura’, zegt directeur Aline Saers van Per Saldo. ‘We ontvangen niet alleen signalen over Menzis, maar ook over CZ. Dat is compleet onterecht want pgb-zorg is in alle opzichten goedkoper dan thuiszorg in natura.’

Meldingen

Het probleem is tweeledig volgens Saers. ‘Ten eerste krijgen wij meldingen van budgethouders die überhaupt geen indicatie of herindicatie krijgen.

4
176

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.