Menzis wijst tweederde pgb-aanvragen af

Verzekerden krijgen bij Menzis en CZ nauwelijks een persoonsgebonden budget (pgb) toegewezen. Grofweg tweederde van de aanvragen van Menzis-klanten wordt bij een nieuwe indicatie voor een pgb in de Zorgverzekeringswet afgewezen. Dat signaleert de belangenvereniging voor pgb-houders, Per Saldo.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Menzis wijst tweederde pgb-aanvragen af

Per Saldo baseert dit signaal op de ervaringen van negentig mensen die zich hadden aangemeld bij Menzis voor een pgb. Van deze starters kregen slechts dertig een pgb. ‘Sommige verzekeraars vinden schijnbaar dat mensen met een pgb maar tevreden moeten zijn met reguliere zorg in natura’, zegt directeur Aline Saers van Per Saldo. ‘We ontvangen niet alleen signalen over Menzis, maar ook over CZ. Dat is compleet onterecht want pgb-zorg is in alle opzichten goedkoper dan thuiszorg in natura.’

Meldingen

Het probleem is tweeledig volgens Saers. ‘Ten eerste krijgen wij meldingen van budgethouders die überhaupt geen indicatie of herindicatie krijgen.

4
211

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.