Minder ziekenhuisopnames bij Diabeter

De diabeteszorg van Diabeter leidt aantoonbaar tot minder ziekenhuisopnames. Dat schrijft de Boston Consulting Group (BCG) in een studie naar het zorgmodel van de keten van vijf klinieken.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
diabetesFotolia400.jpg

Diabeter is gespecialiseerd in de zorg voor kinderen en jongeren met diabetes type 1. De zorg wordt verleend door multidisciplinaire teams van artsen, verpleegkundigen, psychologen, diëtisten en ander ondersteunend personeel. Elke patiënt heeft een eigen case team en een eigen coördinator, de zorgmanager. Na een intensieve begeleiding in de eerste twaalf weken en een lossere ondersteuning daarna via e-health, slagen de meeste patiënten erin om hun glucosewaarden naar een normaler niveau te krijgen. De uitkomsten en de kosten van interventies worden voortdurend gemeten en geanalyseerd. Gegevens van glucosemeters, insulinepompen en sensoren worden doorgestuurd naar een dashboard voor de individuele patiënt.

0
170

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.