Minder ziekenhuisopnames bij Diabeter

De diabeteszorg van Diabeter leidt aantoonbaar tot minder ziekenhuisopnames. Dat schrijft de Boston Consulting Group (BCG) in een studie naar het zorgmodel van de keten van vijf klinieken.
diabetesFotolia400.jpg

Diabeter is gespecialiseerd in de zorg voor kinderen en jongeren met diabetes type 1. De zorg wordt verleend door multidisciplinaire teams van artsen, verpleegkundigen, psychologen, diëtisten en ander ondersteunend personeel. Elke patiënt heeft een eigen case team en een eigen coördinator, de zorgmanager. Na een intensieve begeleiding in de eerste twaalf weken en een lossere ondersteuning daarna via e-health, slagen de meeste patiënten erin om hun glucosewaarden naar een normaler niveau te krijgen. De uitkomsten en de kosten van interventies worden voortdurend gemeten en geanalyseerd. Gegevens van glucosemeters, insulinepompen en sensoren worden doorgestuurd naar een dashboard voor de individuele patiënt.

0
75

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.