Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Minister houdt vol: 25.000 verpleegzorgplekken zijn niet alleen verpleeghuisplekken

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De vraag die boven het Kamerdebat over dementiezorg, Langer Thuis, palliatieve zorg, pgb, wijkverpleging en de Wmo hing: ‘Blaast minister Helder het woon/zorgakkoord op of niet?’
VWS-minister Helder
Minister Conny Helder door Martijn Beekman
Premium

De agenda van het debat

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Geachte minister Helder,
   beste Conny,
   Je hebt met vliegend vaandel en slaande trom het politieke machtsveld betreden.
   in dat vaandel stond ” meer handen,meer panden” ,weet je nog ?
   Ondertussen dreigen zowel de handen als de panden in het politieke debat te verzanden.Je hebt en dat valt me toch een beetje van je tegen voor de makkelijke weg gekozen. De tekorten op de verpleegkundige markt zijn geen natuurverschijnsel ,maar het gevolg van keihard restrictief beleid.
   Wie ,niet jouw schuld, jaren een numerus fixus voor de verpleegkundige opleiding hanteert, moet niet raar opkijken als er op enig moment tekorten ontstaan.
   Direct na de pandemie uitbraak was er sprake van een toevloed aan personeel dat om hun moverende redenen recent uit het vak was gestapt maar via na en bijscholing graag weer wilde instromen. Van uit particuliere instellingen maar ook via de overheid werden daarvoor initiatieven ontplooid. Van de 21000 aanmeldingen werden er uiteindelijk 1000 opnieuw aangenomen.Er werden werkelijk bizarre redenen aangevoerd waarom deze grote groep niet kon worden ingewerkt ,en bijvoorbeeld op een nul uren contract zou kunnen instromen. ( het loont de moeite om eens door je ambtenaren te laten uitzoeken wat daar nu precies gebeurd is in plaats van de handdoek al bij voorbaat in de ring te gooien.
   In sept 2020 schreven een groep hoogleraren en medisch specialisten (60) een memo naar de tweede kamer waarin werd voorgesteld hoe je dat verpleegkundigen tekort zou kunnen aanpakken. Enfin het voorstel wat nu ter tafel ligt , en waarin kort wordt uitgelegd dat iedereen het vooral zelf en bij voorkeur thuis maar moet regelen, heeft bijzonder weinig met zorg en alles met falend personeelsbeleid te maken,
   Ik hoop toch waarachtig dat je op je schreden terugkeert, weg van het pad dat regelrecht het zorg moeras in loopt.
   dat vergt daadkracht ,lef, en organisatie talent En ik weet dat dat ruimschoots bij jou aanwezig is ,
   ik zou zeggen :” wordt het geen tijd voor de echte minister Helder,”
   met vriendelijke groet,
   jan Sluimers, medisch specialist N.P

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.