Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

MMC start grootschalige renovatie

Het Máxima Medisch Centrum (MMC) kondigt vandaag haar grootschalige renovatieplannen aan voor ziekenhuislocatie Veldhoven. Uitgangspunt van alle renovatieplannen is dat MMC aansluit bij de huidige én toekomstige wensen van de patiënt. De patiënt moet zich comfortabel voelen en de beste en meest veilige zorg krijgen die er is.
MMC start grootschalige renovatie

Alle afdelingen in het ruim twintig jaar oude ziekenhuisgebouw komen aan de beurt: de poliklinieken, het operatiecomplex, de Spoedeisende Hulp en uiteraard ook de verpleegafdelingen en intensive care. Ze worden nog beter aangepast aan alle eisen op het gebied van veiligheid, hygiëne en gastvrijheid. Het Máxima voert de verbouwing in fasen uit, zo is de overlast minimaal en blijft de veiligheid van patiënten gegarandeerd. ‘Het is een Chinese puzzel om alle logistieke processen en interne verhuizingen goed op elkaar af te stemmen. Daarom pakken we dit zeer zorgvuldig en professioneel aan’, zegt manager huisvesting Pierre Veenman.

Verhuizing

De poliklinieken op de begane grond en eerste verdieping worden zoveel mogelijk aangepast aan de eisen en behoeften van de toekomst. Dat betekent grotere, sfeervolle wachtruimten met aanzienlijk meer lichtinval en dezelfde frisheid als het moderne Vrouw Moeder Kind-centrum op locatie Veldhoven van MMC. De backoffice, het werk dat achter de schermen gebeurt, verhuist naar een andere plek in het ziekenhuis.

Afdelingen

Ook de Operatie Kamers (OK) van MMC Veldhoven worden gerenoveerd. Het operatiecentrum telt straks acht operatiekamers die voldoen aan alle eisen rondom veiligheid, luchtbehandeling en hygiëne. Veenman:  ‘Voor de meest complexe operaties hebben we dan de meest hoogwaardige klasse OK tot onze beschikking.’ Tot slot worden de verpleegafdelingen en intensive care in Veldhoven onder handen genomen.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.