Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Motie van afkeuring tegen staatssecretaris afgewezen

De motie van afkeuring van Tweede Kamerlid Esmé Wiegman (ChristenUnie) tegen staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (VWS) heeft het niet gehaald. Wiegman dreigde met een motie van afkeuring als de staatssecretaris opnieuw alle bezwaren van tafel zou vegen vandaag in het begrotingsdebat over het persoonsgebonden budget (pgb).
Motie van afkeuring tegen staatssecretaris afgewezen

De ingediende motie overleefde uiteindelijk de stemming niet omdat een Kamermeerderheid de staatssecretaris bleef steunen. Deze meerderheid bestond uit de coalitiepartijen en oppositiepartij SGP. SP, PvdA, GroenLinks en Partij voor de Dieren dienden in september al een motie van afkeuring in uit onvrede over de wijze waarop Veldhuijzen van Zanten omgaat met het pgb. Ze verweten haar onder meer dat ze mensen met een pgb ondanks eerdere toezeggingen toch niet kon garanderen dat ze dezelfde zorg blijven houden. De ChristenUnie vond het toen nog te vroeg voor zo’n zwaar middel.

Tien uur

Vandaag beloofde de staatssecretaris aan de Kamer dat als blijkt dat chronisch zieken en gehandicapten door de ingreep in het pgb geen passende zorg kunnen krijgen, ze in aanmerking komen voor de nieuwe vergoedingsregeling. Ze trok het zogeheten 10uurs-criterium voor deze zorg echter niet in, hoewel de oppositie daar wel op aandrong. Volgens de oppositie vallen door die regel veel mensen die zorg nodig hebben tussen wal en schip. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Groen licht voor vergoedingsregeling pgb

Zorgverzekeraars willen niet verantwoordelijk zijn voor pgb

Kleine zorgaanbieders buitenspel door maatregel pgb

‘Staatssecretaris schuift pgb-zorg af naar verzekeraars’

4 REACTIES

  1. We gaan back to the sixties! Ouderen, verstandelijk gehandicapten weer terug in grote zalen bij elkaar. “Deelnemen aan de maatschappij” worden weer dossieruitspraken. Je kan ook niets anders verwachten van iemand die zo met haar medemensen omgaat. De artesen in de instelling, daar komt zij toch ook uit, hebben altijd op een voetstuk gestaan en hebben geen idee wat zich op de werkvloer afspeelt. Zij is het ultieme voorbeeld. Hier zijn geen winnaars!

  2. Lees alle reacties
  3. Ja Hein, we zitten opgescheept met een nietsontziende narcistische staatssecretaris en een oppositiepartij die zichzelf en de rst van de oppositie verraad omdat ze een klein voordeeltje voor hun eigen achterban hebben binnengehaald… Politiek begint steeds triester te worden…

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.