Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

MST verwelkomt Eric Rikkert in de raad van bestuur

Redacteur Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
Eric Rikkert is door de raad van toezicht benoemd tot lid van de raad van bestuur in het Medisch Spectrum Twente (MST). De zorgbestuurder start per 1 september aanstaande. Hij volgt hiermee interim-bestuurder Rinus van Riel op.
MST ziekenhuizen zorgbestuurder
Foto: MST

Het MST heeft de benoeming donderdagochtend bekendgemaakt. Eric Rikkert wordt verantwoordelijk voor Financiën en Informatievoorziening, het Rendementsprogramma, ICT en Medische Techniek, Vastgoed en Huisvesting en Facilitaire dienstverlening. 

Raad van bestuur

Rikkert heeft de afgelopen jaren ervaring opgedaan in diverse managementfuncties op het gebied van financiën en ICT. Momenteel is hij voorzitter van de raad van bestuur van het ziekenhuis SJG Weert.

De bestuurder kijkt uit naar zijn nieuwe functie en samenwerking met de medewerkers van het MST. ‘Een mooie uitdaging om in een topklinisch ziekenhuis met innovatieve zorg aan de slag te gaan.’

Veranderingsprocessen MST

De raad van toezicht is blij met de benoeming van Eric Rikkert als nieuw lid van de raad van bestuur, gezien zijn ervaring met veranderingsprocessen. ‘Deze ervaring is voor het MST van groot belang. Zoals nagenoeg alle ziekenhuizen in Nederland, is ook het MST al enkele jaren bezig met veranderingen die zowel zullen leiden tot betere medische zorg voor onze patiënten als tot kostenreductie’, reageert Frans van Vught, voorzitter van de raad van toezicht. De rvt meldt vertrouwen te hebben in de bijdrage van Rikkert voor de verdere implementatie van de veranderingsprocessen binnen het Twentse ziekenhuis.

Eric Rikkert gaat per 1 september aanstaande aan de slag. Hij volgt hiermee interim-bestuurder Rinus van Riel op.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.