Nieuw netwerk topklinische ziekenhuizen

Vijf topklinische ziekenhuizen gaan samenwerken op het gebied van innovatie, technologie en kwaliteit van zorg. Ze hebben hiervoor de netwerkorganisatie mProve opgericht.
Netwerk2-iStock-400.jpg
Foto: iStock

Dat is dinsdag bekendgemaakt. De vijf ziekenhuizen zijn het Jeroen Bosch Ziekenhuis, het Albert Schweitzer ziekenhuis, Maxima Medisch Centrum, Rijnstate en Isala. ‘Dit initiatief is vergelijkbaar met Santeon. We hebben elkaar gevonden op inhoudelijke zaken’, aldus de woordvoerder van het nieuwe samenwerkingsverband. Bij de totstandkoming van het netwerk is gelet op de geografische posities. Omdat de ziekenhuizen informatie gaan uitwisselen, mogen ze niet met elkaar concurreren.

Contracteren vanuit het netwerk
Ook zullen de ziekenhuizen niet gezamenlijk optrekken bij de contractering en ze zullen patiënten niet naar elkaar doorverwijzen. mProve werkt vooralsnog samen op het gebied van drie thema’s: terugdringen

0
521

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.