Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Nieuw zorgakkoord moet 1 miljard opleveren

Het groeipercentage van de zorguitgaven wordt teruggebracht tot 1,5 procent in 2014 en 1 procent per jaar van 2015 tot en met 2017. Dit heeft minister Edith Schippers vandaag afgesproken met ziekenhuizen, medisch specialisten, ggz, huisartsen, zorgverzekeraars en patiëntenorganisaties. Dit moet een extra besparing van ongeveer 1 miljard euro opleveren.
Nieuw zorgakkoord moet 1 miljard opleveren
Foto: VWS

Met de besparingen levert Schippers een substantiële bijdrage aan de bezuinigingsopdracht voor het kabinet vanuit Brussel. Zorgpartijen leggen de komende weken de onderhandelingsresultaten aan hun achterbannen voor. Schippers informeert vandaag de Eerste en Tweede Kamer over de onderhandelingsresultaten.

Beperking van groei
Voor alle sectoren geldt voor 2014 een basisgroei van 1,5 procent, en voor 2015 tot en met 2017 1 procent per jaar. Voor huisartsen geldt dat ze daarbovenop 1 procent in 2014 en 1,5 procent in 2015-2017 krijgen (totaal dus een groei van 2,5 procent) als zij aantoonbaar zorg uit de tweede lijn opvangen en voorkomen dat mensen naar

9
34

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.