Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Nieuwe CNO Evelyn Finnema: ‘Bied de verpleegkundige zeggenschap en perspectieven’

Door covid-19 is er veel respect voor verpleegkundigen gekomen. Toch is er nog werk aan de winkel om de beroepsgroep positief in beeld te brengen. ‘De werkdruk en de uitstroom van verzorgenden en verpleegkundigen zijn hoog, het carrièreperspectief is beperkt en er is, uitzonderingen daargelaten, in algemene zin onvoldoende zeggenschap in beleid en bestuur’, zegt Evelyn Finnema, de nieuwe Chief Nursing Officer bij VWS.
Evelyn Finnema
Evelyn Finnema, Chief Nursing Officer bij VWS

Finnema werkt momenteel als hoogleraar verplegingswetenschap

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. ‘De werkdruk en de uitstroom van verzorgenden en verpleegkundigen zijn hoog, het carrièreperspectief is beperkt en er is, uitzonderingen daargelaten, in algemene zin onvoldoende zeggenschap in beleid en bestuur’, Vergeten wordt nog het roepingensalaris en niet te verge3ten het onzinnig registreren. En hoe lang is dat alles al bekend en hoe hard wordt er niet gewerkt door bestuurders, de politiek, beleidmakers, beroepsverenigingen en vakbonden, eensgezind wel te verstaan. Maar nu schijnt er een doorbraak te komen. Al decennia worden verplegenden. later verpleegkundigen en verzorgenden dood gedooid met mooie woorden en prachtige beloften. De truc is gewoon mensen proberen te vangen voor dit inderdaad geweldig mooie beroep en de boel laten zoals het is. Ook hier weer mooie woorden en dat is het. Weer worden verpleegkundigen en verzorgenden voor de gek gehouden waar ze bij zitten. Dat dit allemaal leidt tot nodeloos lijden bij de centraal staande patienten, clienten, bewoners en dan hebben we het over duizenden per dag, daar wordt uiteraard over gezwegen.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.