Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Nieuwe NVZD-voorzitter neemt afstand van rechtszaak

Prof. mr. Paul van der Heijden vindt dat de NVZD een half jaar geleden te hard van stapel is gelopen bij het aanspannen van een rechtszaak tegen het normeren van de topinkomens van zorgbestuurders. 'Het kort geding tegen de Staat was niet wijs. De NVZD moet meer rekening houden met haar omgeving', aldus Van der Heijden. Hij deed zijn uitspraak op het congres van de vereniging van bestuurders in de zorg waar hij is gekozen tot de nieuwe voorzitter. Hij treedt aan op 1 september.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Nieuwe NVZD-voorzitter neemt afstand van rechtszaak
Foto: universiteit leiden

Van der Heijden is de opvolger van prof. dr. Ruud Lapré wiens termijn op 1 januari is afgelopen. In de tussenperiode heeft Joke van Lonkhuijzen, net benoemd tot lid van de raad van bestuur van Cordaan, de honneurs waargenomen.

Normering topinkomens

De NVZD verloor in januari een kort geding tegen de Wet Normering Topinkomens. De rechtszaak kwam de vereniging op felle kritiek te staan van maatschappelijke organisaties. De vereniging heeft nog altijd in beraad of ze een bodemprocedure begint. Dit is afhankelijk van de uitkomst van overleg met de overheid.

Arbeidsrecht

Van der Heijden wil de komende tijd haast maken

3
33

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Old Boys network; denk dat vd Heijden ook een graan meepikt; dat zit elkaar allemaal de hand boven het hoofd te houden; vd Heijden weet als hij vernietigend praat dat ze hem uit de markt prijzen; zulke figuren dat zal het land wel helemaal van in de vernieling glijden
    SLAAP MAAR LEKKER DOOR

  3. Van een jurist verwacht je dat hij zijn kansen in de rechtszaal inschat en dan zijn keuze maakt. Uit de opstelling van Van der Heijden maak ik op dat de NVZD geen kans maakt in een bodemprocedure.
    Als een volleerd bestuurder koppelt Van der Heijden zijn opstelling aan een inhoudelijk standpunt dat het goed doet in de pers. Ik denk dat de NVZD nog veel kan hebben aan deze voorzitter.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.