Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Nieuwe NVZD-voorzitter neemt afstand van rechtszaak

Prof. mr. Paul van der Heijden vindt dat de NVZD een half jaar geleden te hard van stapel is gelopen bij het aanspannen van een rechtszaak tegen het normeren van de topinkomens van zorgbestuurders. 'Het kort geding tegen de Staat was niet wijs. De NVZD moet meer rekening houden met haar omgeving', aldus Van der Heijden. Hij deed zijn uitspraak op het congres van de vereniging van bestuurders in de zorg waar hij is gekozen tot de nieuwe voorzitter. Hij treedt aan op 1 september.
Nieuwe NVZD-voorzitter neemt afstand van rechtszaak
Foto: universiteit leiden

Van der Heijden is de opvolger van prof. dr. Ruud Lapré wiens termijn op 1 januari is afgelopen. In de tussenperiode heeft Joke van Lonkhuijzen, net benoemd tot lid van de raad van bestuur van Cordaan, de honneurs waargenomen.

Normering topinkomens

De NVZD verloor in januari een kort geding tegen de Wet Normering Topinkomens. De rechtszaak kwam de vereniging op felle kritiek te staan van maatschappelijke organisaties. De vereniging heeft nog altijd in beraad of ze een bodemprocedure begint. Dit is afhankelijk van de uitkomst van overleg met de overheid.

Arbeidsrecht

Van der Heijden wil de komende tijd haast maken

3
23

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.