Nieuwe subsidieregeling is profijtelijk voor huisartsen en pgo-leveranciers’

Op 1 juni is het programma OPEN van start gegaan. Dit is een programma voor het beter uitwisselen van digitale informatie tussen zorgverlener en patiënt in de eerste lijn. Waarnemers zien kansen, ook voor de pgo-leveranciers.  

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
OPEN

Het programma OPEN is een initiatief van de belangenorganisaties LHV, NHG en InEen. Het programma wordt ondersteund door het ministerie van VWS. Het doel is om huisartsenpraktijken en eerstelijnsorganisaties hulp te bieden bij het digitaal beschikbaar stellen van medische gegevens aan patiënten.
Uiteindelijk moet dit ertoe leiden dat alle huisartsenpraktijken en hun ict-leveranciers in staat zijn om digitaal informatie uit te wisselen met patiënten. Vanaf 1 juli 2020 is dit een wettelijke verplichting.

Lastig te begrijpen

OPEN is de eerstelijnsvariant van het VIPP-programma, dat dezelfde doelstelling van betere communicatie met patiënten nastreeft voor de ziekenhuizen. ‘Maar waar de taal van

0
863

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.