Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Nieuwe verdeling Wmo-budget bekendgemaakt

Door een herverdeling van de gelden voor de Wmo worden 85 gemeenten, met name in het oosten van het land, fors gekort op hun budget. In het zuiden gaan veel gemeenten er juist op vooruit.

De ministeries van VWS en Binnenlandse Zaken hebben een lijst gepubliceerd met nieuwe Wmo-budgetten. Het ministerie van VWS heeft in 2007 samen met Binnenlandse Zaken, Financiën en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) besloten de Wmo-gelden opnieuw te verdelen. Vanaf dit jaar wordt deze nieuwe verdeling gefaseerd ingevoerd. De oude verdeling van het Wmo-geld was gebaseerd op historische uitgaven van gemeenten. De nieuwe verdeling is gebaseerd op de gemiddelde leeftijd van de bewoners middels een objectief, theoretisch model. Zo gaat er bijvoorbeeld meer geld naar gemeenten waar relatief veel ouderen wonen. De meerderheid van de gemeenten gaat er hierdoor op vooruit, maar 85 van de 443 gemeenten moeten flink inleveren.

Budgetten

De gemeente Den Haag spant de kroon met ruim 3,8 miljoen minder budget. Ook Emmen gaat er ruim drie miljoen euro op achteruit. Procentueel is Hendrik-Ido-Ambacht de grootste verliezer met 47 procent minder geld. De gemeenten Amsterdam (16,2 miljoen) en Eindhoven (10 miljoen) gaan er het meest op vooruit. In totaal mogen 56 gemeenten meer dan een miljoen extra Wmo-geld per jaar verwachten. Enkele kleine gemeenten gaan er zelfs meer dan 100 procent op vooruit vergeleken met de oude verdeling. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook

Gemeente woedend over teruggave Wmo-budget

Zaans Wmo-geld naar bestrating

1 REACTIE

  1. Wmo-budget???
    Laten ze eerst de mensen die het zo hard nodig hebben,niet te lang wachten op hun aanvraag.
    Een ambtenaar die geen verstand heeft van de problematiek,moet een verslag maken.
    Daarna gaat de aanvraag in behandeling[snapt u het nog??].
    Mijn mening:gewoon de aanvraag laten verzorgen door een deskundige….en niet eerst dat ambtenaartje inzetten!!!!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.