Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NMa: ziekenhuisfusies maken zorg duur

Ziekenhuisfusies leiden tot prijziger zorg, omdat patiënten door de samensmeltingen minder keuze hebben uit andere ziekenhuizen. Regionale monopolisten kunnen zo hun prijzen verhogen. Dat meldt de Volkskrant naar aanleiding van een nog ongepubliceerd rapport van de Nederlandse Medingingsautoriteit (NMa).
NMa: ziekenhuisfusies maken zorg duur

De NMa onderzocht de fusies van het Ziekenhuis Hilversum met Gooi-Noord tot de Tergooiziekenhuizen en die van het Rotterdamse havenziekenhuis met het Erasmus MC. De mededingingsautoriteit vergeleek de prijs van heupoperaties, die behoren tot het b-segment van vrij te bepalen tarieven. Dit voor en na de fusies. Daarnaast werden de prijzen vergeleken met de gemiddelde prijs van deze ingreep in alle andere ziekenhuizen. Zowel in het Gooi als in Rotterdam is de prijs voor de operatie gestegen na de samensmelting, blijkt uit het onderzoek van de NMa. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

PwC: ziekenhuizen moeten twee miljard terugbetalen

Rechtbank stelt vijftien ziekenhuizen in gelijk

CDA wil dat NMa geen fusies meer toetst

Zorgvisie Magazine

Meer weten? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.