Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NZa akkoord met laatste overnames Havenziekenhuis

Anouk Brinkman
De Nederlandse Zorgautoriteit heeft goedkeuring gegeven voor de overname van de afdelingen oogheelkunde, kaakchirurgie en radiologie van het Havenziekenhuis. Met dit besluit is de realisatie van de Havenpolikliniek compleet.

Het Oogziekenhuis Rotterdam neemt de oogheelkunde voor zijn rekening, de kaakchirurgie gaat naar het Ikazia Ziekenhuis en het IJsselland Ziekenhuis neemt de radiologie over. ‘Oogartsen van het Oogziekenhuis Rotterdam namen de oogheelkundige zorg in het Havenziekenhuis sinds jaar en dag voor hun rekening, voor ons was het een logisch gevolg dat deze afdeling naar het Oogziekenhuis zou gaan’, licht Saskia Baas toe, directeur-bestuurder van het Havenziekenhuis. Een vrijgevestigde maatschap kaakchirurgen continueert de kaakchirurgie onder de vlag van het Ikazia Ziekenhuis, waar zij grotendeels werkzaam zijn. Radiologen van het IJsselland Ziekenhuis vervolgen eveneens de dienstverlening die zij eerder al voor het Havenziekenhuis leverden. Ondersteunend personeel komt in dienst van de betreffende ziekenhuizen.

Kleine afdelingen

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft de drie overnames eind vorig jaar goedgekeurd. Omdat het om zeer kleine afdelingen gaat, hoeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) de concentratie niet te beoordelen. Daarmee is het Havenziekenhuis sinds 1 januari een poliklinisch centrum waar vijf Rotterdamse ziekenhuizen samenwerken. Eerder al werden de overnames van de klinische specialisaties goedgekeurd. Deze afdelingen zijn ondergebracht bij het Erasmus MC, Franciscus Gasthuis & Vlietland, Maasstad Ziekenhuis en het IJsseland Ziekenhuis. De ziekenhuizen vormen samen een partnerschap dat ambities heeft om de dienstverlening in de Havenpolikliniek verder uit te breiden.

Afscheid

Directeur-bestuurder Saskia Baas maakte donderdag bekend op 1 februari afscheid te nemen van het Havenziekenhuis, als de omvorming tot Havenpolikliniek is afgerond. ‘Voor mij voelt het als een natuurlijk moment om nu te stoppen. In de komende maanden wil ik mij richten op de mooie nieuwe dingen die op mijn pad komen.’ Fimke Wiersma is sinds 1 januari locatiemanager van de Havenpolikliniek. Zij is afkomstig van het Maasstad Ziekenhuis en benoemd door de bestuurders van de samenwerkende ziekenhuizen in de Havenpolikliniek.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.