Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

NZa wil vrije contractering ziekenhuiszorg

Mark van Dorresteijn
Belemmer zorgverzekeraars niet bij de inkoop van ziekenhuiszorg. Daarvoor pleit de Nederlandse Zorgautoriteit in een consultatiedocument. Minister Schippers van VWS vroeg de NZa om advies over het integrale tarief in ziekenhuizen vanaf 2015.
NZa wil vrije contractering ziekenhuiszorg
Premium

Verzekeraars moeten volgens het advies

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. en zo wordt de overheidsbureaucratie – not for profit – geleidelijk vervangen door die van de verzekeraars – for profit. terwijl verbaal nog steeds de keuzevrijheid van de patiënt/zorgvrager wordt beleden, heeft die straks feitelijk weinig meer te kiezen als zijn verzekeraar niet inkoopt. en moet hij zich steeds afvragen of de door de verzekeraar ingekochte zorg inderdaad voor hem de beste is, of toch vooral voor de verzekeraar. was het regeringsbeleid er sinds een aantal jaren vooral op gericht de kosten betaalbaar te houden voor de belastingbetaler die (nog) geen zorg nodig heeft, zal als deze draai doorgaat betaalbaarheid voor de aandeelhouders van de verzekeraars de centrale doelstelling worden. mensen die van zorg afhankelijk zijn, hebben daarvan vrees ik weinig goeds te verwachten.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.