Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Officiële opening MijnRadbouddossier met talkshow

Mark van Dorresteijn
Het UMC St. Radboud lanceert maandag officieel de online service MijnRadbouddossier tijdens een speciale Radboud-talkshow in de hal van de hoofdingang.
Officiële opening MijnRadbouddossier met talkshow

Via de service kunnen patiënten hun eigen medische gegevens raadplegen om zo samen met de zorgverleners te werken aan een optimale behandeling van hun ziekte. Sinds de openstelling van MijnRadbouddossier in april 2012 maken al ruim vierduizend patiënten gebruik van de mogelijkheid om online hun medische gegevens te raadplegen.

Talkshow

Het online raadplegen van de eigen medische gegevens stelt patiënten nog beter in staat om samen met de zorgverleners te werken aan een optimale behandeling van hun ziekte. Over deze mogelijkheid gaat de talkshow. Opiniemaker en discussieleider Piet-Hein Peeters praat met Jopie Verhoeven, voorzitter van de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie, Cathy van Beek, lid raad van bestuur van het UMC St Radboud en Martin Hoogboom, gebruiker van MijnRadbouddossier. Jan Kremer, hoogleraar voortplantingsgeneeskunde van het UMC St Radboud en grondlegger van online zorgcommunities, treedt op als tafelheer van Piet-Hein Peeters. Belangstellenden zijn van harte welkom de Radboud-talkshow bij te wonen. De opening is ook live te volgen via de website van het UMC St Radboud.

MijnRadbouddossier

Patiënten kunnen met hun DigiD inloggen op hun MijnRadbouddossier via een speciale button op de website Umcn.nl. In dit dossier staan momenteel labuitslagen, verwijsbrieven, afspraken en nieuwe onderzoeken. Op termijn kunnen ze ook röntgenfoto’s en aantekeningen raadplegen. Omwille van de veiligheid en bescherming van de persoonlijke gegevens moeten patiënten zich eerst eenmalig persoonlijk bij het voorlichtingscentrum van het ziekenhuis aanmelden met een geldig identiteitsbewijs, Digid inloggegevens met sms-verificatie en hun mobiele telefoon. Dan wordt de inzage actief gemaakt en kunnen patiënten daarna inloggen zo vaak als ze willen.

(Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: )

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.