Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Omring opent herstelafdeling in Westfriesgasthuis

Redacteur Zorgvisie
Zorgorganisatie Omring en het ziekenhuis Westfriesgasthuis openen op 1 maart samen een herstelafdeling. Het doel daarvan is om patiënten snel te laten herstellen, zodat ze ook eerder naar huis kunnen worden gestuurd.
Ouder-Fotolia-400.jpg
Foto: Fotolia

Dat hebben de twee partijen vandaag bekendgemaakt. Omring zal een jaar lang vanuit het ziekenhuis werken, met de bedoeling de samenwerking daarna te verlengen. Volgens de zorgorganisatie is er behoefte aan een herstelafdeling binnen het ziekenhuis, omdat er steeds meer mensen bijkomen die moeten herstellen voordat ze naar huis kunnen. Op de afdeling zullen 24 uur per dag verpleegkundigen en verzorgenden van Omring werken, die direct in verbinding staan met een arts van de organisatie. Daarnaast is de wijkverpleegkundige bij de herstelafdeling betrokken. Als het nodig is, kan die de patiënten namelijk al op de afdeling komen bezoeken. Daardoor wordt de overgang naar huis soepeler, denken de organisaties.

Het Westfriesgasthuis en Omring hopen dat patiënten die moeten herstellen elkaar gaan stimuleren als ze allemaal op dezelfde afdeling terechtkomen. Daarnaast willen ze tegengaan dat mensen onnodig lang in het ziekenhuis blijven liggen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.