Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ondanks bankroet ict-bedrijf blijven EPD’s werken

Annelies Vermeulen
Miljoenen EPD's liepen gevaar doordat automatiseerder InfoTechnology failliet is. Het concern host data en software van talloze bedrijven in de zorgketen. Volgens curator Mark Aukema bestaat er genoeg belangstelling voor een overname van de boedel en gaan de EPD's niet op zwart.
Ondanks bankroet ict-bedrijf blijven EPD's werken

Door het bankroet bestond de kans dat twee miljoen EPD’s op zwart gingen. “Maar dat gaat niet gebeuren, want alle betrokken partijen, ook de crediteuren, zijn overtuigd van het maatschappelijk belang van continuïteit van de dienstverlening”, zegt curator Mark Aukema. Na het faillissement hebben drie gebruikersverenigingen Omnihis, Mira en Microhis, waarvan een aantal klanten bij InfoTechnology zit, hun data veiliggesteld. Volgens curator Aukema is in overleg met eigenaar Peter Groothuis, een aantal crediteuren en huisartsen en de Landelijke Huisartsenvereniging (LHV) afgesproken het beheer op afstand voort te zetten. Het maatschappelijk belang voor het blijven beheren van elektronische patiëntendossiers speelt hierbij een rol. In het kader hiervan is een onderlinge kostenverdeling overeengekomen.

Overname

Ondertussen zoekt Aukema naar een partij die de boedel van Infotechnology zo intact mogelijk wil overnemen. Hij is al benaderd door diverse partijen en verwacht volgende week een biedingsproces te kunnen starten. Aukema spreekt van een ‘gewilde business’ en is optimistisch over het slagen van een doorstart en het structureel continueren van de dienstverlening. Over de oorzaak van het bankroet van Infotechnology valt nog niet meer te zeggen dan alleen de constatering dat de ‘financiers van het bedrijf minder ruimhartig krediet konden verstrekken’. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

EPD faalt bij allergische patiënt

EPD maakt zorg niet beter en effectiever

Privacy in gevaar door gebruik EPD door patiënten

1 REACTIE

  1. Het is een Hypocriet gebeuren met EPD. Wij kunnen in de Zorg in NL kiezen voor Een EPD in NL, wij praten over 98 Ziekenhuizen in NL, maar de discussie binnen de NVZ over Een systeem in NL lukt niet , want de RvB willen niet bezuinigen en een keuze maken voor Een goed en betaalbaar systeem. In NL geven wij liever Miljoenen extra uit aan o.a. EPD , dan aan Een systeem voor heel NL. NVZ krijgt het niet voor elkaar. STZ idem. Een vraag is , willen wij in NL echt wel bezuinigen in de Zorg ? Dat geldt niet alleen voor bovenstaande , maar ook voo andere zaken zoals Inkoop; Administratief ; etc.. Mijn conclusie is , het blijft bij praten , maar Echt bezuinigen willen we niet.De Tweede kamer , De Minister kijkt toe en laat het allemaal gebeuren.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.