Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderzoek naar Wmo-tarief

Er moet een onafhankelijk onderzoek naar het tarief voor thuiszorgmedewerkers en indicatiestelling in de Wmo en de indicatiestelling. Dat is vorige week donderdag voorgesteld bij het topberaad over de Wmo.

Staatssecretaris Bussemaker van VWS heeft vorige week overleg gevoerd met de gemeenten, bonden en de brancheorganisatie voor de thuiszorg over de aangekondigde wetswijziging van de participatiewet Wmo. Tijdens dit overleg heeft brancheorganisatie ActiZ voorgesteld onafhankelijk onderzoek uit te laten voeren om duidelijkheid te krijgen over wat een reëel tarief is voor thuiszorgmedewerkers. Op dit voorstel is positief gereageerd. De aanwezige partijen hebben ook de intentie om te onderzoeken hoe gemeenten het indiceren in de Wmo kunnen verbeteren.

Verdeling

De staatsecretaris heeft verder toegezegd dat zij de verdeling van de miljoenen subsidie vóór 1 oktober 2009 bekend zal maken. Voor 2008 komt veertig miljoen subsidie vrij en voor 2009 en 2010 respectievelijk tien miljoen. Het geld is nodig om de arbeidsmarktgevolgen van de onvoorziene verschuiving van het tarief voor thuiszorgmedewerkers (HV2) naar het tarief voor alfahulpen (HV1) te ondervangen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Wethouders worstelen met de Wmo

Gemeente Hoorn in beroep tegen Omring

Gemeente woedend over teruggave Wmo-budget

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.