Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ook Atrium MC wil EPD-geld terug van Alert

Mark van Dorresteijn
Het Atrium MC uit Heerlen start een juridische procedure tegen de Portugese EPD-leverancier Alert. Met de procedure hoopt het Atrium de reeds betaalde EPD-gelden terug te vorderen. ‘Deze claim is momenteel in voorbereiding’, zo meldt het ziekenhuis. Hoe hoog het bedrag is, kan het ziekenhuis nog niet zeggen.
Ook Atrium MC wil EPD-geld terug van Alert

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis, het TweeSteden Ziekenhuis en Ziekenhuis Bernhoven lieten eerder al weten dat zij miljoenen euro’s schadevergoeding willen van het Portugese ICT-bedrijf Alert.

Contract

Atrium MC besloot in juli 2011 het twee jaar daarvoor gesloten contract met Alert op te zeggen omdat bleek dat het bedrijf zijn verplichtingen tot het leveren van een werkend Ziekenhuis Informatie Systeem/Elektronisch Patienten Dossier (ZIS/EPD) in zijn geheel niet nakwam.

Uit diverse aanbieders maakte Atrium MC indertijd de keuze voor Alert omdat de vooruitzichten die geschetst werden veelbelovend waren. Er zou een snel, flexibel, gebruiksvriendelijk en op de toekomst voorbereid systeem geleverd worden.

Nu het contract met Alert is opgezegd zijn de huidige computersystemen die Atrium MC in gebruik heeft (MedView en Care O’line) zodanig aangepast dat de continuïteit ervan is gewaarborgd.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: AtriumMC )

Lees ook:

Brabantse ziekenhuizen slepen ICT-bedrijf Alert voor de rechter

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.