Oomen: ‘Onzinnig om ggz naar gemeenten te doen’

Het is totaal onzinnig om de ggz over te hevelen naar gemeenten nu de aanlevering van Rom-gegevens is opgeschort. Dat zegt DSW-directeur Chris Oomen desgevraagd in een reactie op een tweet van Jim van Os, die suggereerde dat zorgverzekeraars de ggz willen doorgeven aan de gemeenten.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
oomen.jpeg
Foto: Chris Oomen

Oomen kan zich niet voorstellen dat dit gebeurt, laat hij in een reactie weten. ‘Als de ggz naar de gemeenten gaat, moeten 388 gemeenten contracten gaan sluiten met een enorme hoeveelheid aanbieders. Dan moeten ze nog de kwaliteit van al die aanbieders vaststellen. Het lijkt me in de praktijk haast niet uitvoerbaar om een sector die volwaardige zorg aanbiedt, zoals de ggz, over 388 gemeenten te versnipperen.’

Verantwoording ggz
De directeur van zorgverzekeraar DSW vindt

1
263

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. De heer Oomen geeft toch wel een bijzondere lezing over het rapport van de Algemene Rekenkamer. Daar staat niet dat de ROM- systematiek misschienniet helemaal voldoet voor benchmark en zorginkoop. Er staat in het rapport dat het helemaal niet voldoet door de intrinsieke subjectiveit. Ook het nieuwe bekostigingsmodel volgens het engelse model leunt ten onrechte op de Rom nog steeds op ROM. Oomen poogt zoals meer bestuurderen de betekenis van de uitspraken van de rekenkamer te mitigeren.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.