Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Opnamestop dreigt bij azM

Limburgse ziekenhuizen maken zich ernstige zorgen over de thuiszorg omdat die nauwelijks nog patiënten aan kan. Met als gevolg dat patiënten veel langer in het ziekenhuis blijven liggen.
Opnamestop dreigt bij azM

Bij het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) dreigt vanwege de problemen in de thuiszorg een opnamestop. Bij Drentse ziekenhuizen is door de slechte doorstroom van cliënten naar de thuiszorg al een opnamestop ingevoerd.

Capaciteitsprobleem

“Als de thuiszorg in de knel zit, loopt heel de keten vast”, zegt geriater Wubbo Mulder van het amZ. “In deze regio ligt het volgende ziekenhuis dertig kilometer verderop. En die heeft hetzelfde capaciteitsprobleem.” Mulder ziet in de plannen voor herstelklinieken een oplossing voor het vastlopen van de keten. “Ziekenhuizen zijn niet bedoeld voor langdurig herstel. Een aparte herstelkliniek is hiervoor een goede plek.”

Orbis

Ook Orbis, waaronder het Maaslandziekenhuis Sittard valt, signaleert capaciteitsproblemen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.