Organiseer maximale prijsdruk eerstelijnsdiagnostiek’

Verzekeraars kunnen prijzen van eerstelijnsdiagnostiek maximaal drukken en sturen op uitkomsten als de huidige bekostiging wordt gewijzigd in productbekostiging op basis van vrije prijzen. Dat concluderen onderzoekers van KPMG Plexus in het rapport ‘Nieuwe bekostiging eerstelijnsdiagnostiek’.
‘Organiseer maximale prijsdruk eerstelijnsdiagnostiek’
Foto: ANP - Lex van Lieshout

Door de huidige bekostiging van eerstelijnsdiagnostiek (ELD) zijn de kosten de laatste jaren sterk toegenomen zonder dat het helder is of deze kosten leiden tot toegevoegde waarde voor de patiënt. Vooralsnog wordt per verrichting betaald waarbij sturing op uitkomsten erg moeilijk is. De onderzoekers hebben de opdracht van VWS gekregen om een nieuw bekostigingsmodel te vinden dat de toegevoegde waarde van deze zorg maximaliseert.

Productbekostiging op basis van vrije prijzen

Productbekostiging op basis van vrije prijzen wordt door de onderzoekers gezien als beste oplossing. De verzekeraars zijn hierdoor in staat afspraken te maken over vergelijkbare producten, de link te leggen

2
64

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.