Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oud AvL-directeur krijgt prestigieus followship

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Voormalig Antoni van Leeuwenhoek directeur Anton Berns is benoemd tot Fellow van de American Association for Cancer Research.
Oud AvL-directeur krijgt prestigieus followship

Het Fellowship is een eretitel die slechts wordt verleend aan een select aantal kankeronderzoekers, wiens werk van groot belang is geweest voor het beter begrijpen en behandelen van kanker. Berns is de tweede Nederlander die deze eretitel ontvangt.

AACR

Het Fellowship is een eretitel die slechts wordt verleend aan een select aantal kankeronderzoekers, wiens werk van groot belang is geweest voor het beter begrijpen en behandelen van kanker. Berns is de tweede Nederlander die deze eretitel ontvangt. De benoeming zal officieel plaatsvinden tijdens het jaarcongres van de AACR, van 18 tot 22 april 2015 in Philadelphia.

Kankeronderzoek

De AACR is de grootste en oudste organisatie op het gebied van kankeronderzoek ter wereld. Er zijn maar weinig Europeanen onder de AACR Fellows. De eerste Nederlander was Hans Clevers, de huidige president van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen en moleculair geneticus aan het UMC Utrecht.

Wetenschappelijke prestaties

Uit het persbericht van de AACR: ‘Wij zijn verheugd om met deze toekenning de geweldige wetenschappelijke prestaties van deze onderzoekers te erkennen, en te eren hoe hun toegewijde inzet heeft geholpen de aanpak van de vele honderden aandoeningen die we gezamenlijk kanker noemen te versnellen.’

AvL

Berns is cum laude afgestudeerd en gepromoveerd als biochemicus aan de Universiteit van Nijmegen. Van 1999 tot 2011 is Berns directeur Research en algemeen directeur geweest van het Antoni van Leeuwenhoek. Inmiddels zet hij zich weer volledig in voor de wetenschap. Zijn onderzoeksgroep excelleert in het ontwikkelen van geavanceerde muismodellen voor kankeronderzoek.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.