Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouderenpartij raadpleegde onrechtmatig patiëntendossiers

Mark van Dorresteijn
Het Diagnostisch Centrum in Eindhoven en Den Bosch heeft vrijdag aangifte gedaan omdat twee mensen van ouderenpartij 50Plus met een onrechtmatig verkregen account gegevens van zeventien patiënten hebben bekeken. Het laboratorium heeft dat vrijdag bekendgemaakt.
Ouderenpartij raadpleegde onrechtmatig patiëntendossiers

‘Zoals het er nu naar uitziet is er sprake van computercriminaliteit’, staat in een verklaring. Er is aangifte gedaan van computervredebreuk. De aangifte is niet gedaan tegen specifieke personen, zei directrice Astrid van der Put. De zeventien cliënten over wie het gaat, worden persoonlijk geïnformeerd. Andere patiënten hoeven zich niet ongerust te maken, aldus de organisatie.

Kinderlijk eenvoudig

Voorzitter Henk Krol van de Brabantse fractie van 50Plus vertelde donderdag dat het kinderlijk eenvoudig was om in te loggen op het digitale patiënteninformatiesysteem Cyberland van het centrum. Krol zegt dat informatie was te zien over alcohol- en drugsgebruik van patiënten en bijvoorbeeld of ze besmet zijn met hiv.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP )

Lees ook:

Zembla ontdekt lek in patiëntendossier van VCD

Radboud opent patiëntendossiers

UMC Utrecht onzorgvuldig met inloggegevens computer

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.