Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Patiënten willen aan de slag met e-health

Mark van Dorresteijn
Nederlanders willen op dit moment al gebruik maken van e-healthtoepassingen. Zij merken bewuster te zijn van hun gezondheid door apps voor zelfmanagement. Dat blijkt uit een representatief onderzoek van Motivaction in opdracht van Het Beste Zorgidee.
Patiënten willen aan de slag met e-health
Foto: ANP Lex van Lieshout

Van de 1.038 ondervraagden hebben twee op de drie hoge verwachtingen van ICT-ontwikkelingen in de zorg. Meer dan de helft zou er graag meer gebruik van maken. Bijvoorbeeld door digitaal met zorgverleners te communiceren of door informatie over ziektes en aandoeningen op te zoeken. Ook willen drie op de vier Nederlanders graag online inzicht krijgen in hun medische gegevens.

E-health

Hoewel bijna 80 procent van de Nederlanders het begrip eHealth nog niet kent, wordt er al wel veel gebruik van gemaakt. Bijna drie op de vijf ondervraagden denken met behulp van zelfmeting ook bewuster te zijn van de eigen gezondheid. Zo denkt een kwart van de rokers dat een applicatie op de smartphone het gemakkelijker maakt om te stoppen met roken. Eveneens een kwart zegt dat ze vaker hardlopen dankzij een app.

 

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.