Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Patiëntgegevens MC Slotervaart op cd-rom naar OLVG

De patiëntgegevens van zeven patiënten die vanuit het failliete MC Slotervaart naar het OLVG zijn verhuisd, zijn meegegeven op een cd-rom. Dat komt omdat de twee ziekenhuizen met andere epd´s werken en de systemen niet gekoppeld kunnen worden.
Nuts
Monet / stock.adobe.com

Vanuit het failliete MC Slotervaart zijn dertig patiënten overgebracht naar andere ziekenhuizen. Zeven daarvan zijn naar het OLVG gegaan. De patiëntendossiers van deze patiënten zijn op een cd-rom gezet en meegegeven met de patiënt. Dat de dossiers niet digitaal zijn verstuurd, komt omdat het OLVG werkt met Epic en het MC Slotervaart werkte met ChipSoft.

Regierol VWS

Het is nu niet mogelijk om epd’s aan elkaar te koppelen. De Federatie van Medisch Specialisten vraagt minister Bruins dit soort ict-problemen te erkennen en kaders vast te stellen waaraan ict-leveranciers moeten voldoen om te komen tot een adequate koppeling van epd’s. Ook willen de medisch specialisten dat de minister afdwingt dat deze koppelingen op korte termijn tot stand komen.

Overdracht

Behalve de overdracht via het dossier is er ook een verpleegkundige overdracht geweest tussen het OLVG en het MC Slotervaart. Ook is er een dienstenrooster ingesteld, zodat artsen vanuit het OLVG altijd kunnen bellen met de artsen van het MC Slotervaart. En er is veel overleg tussen de medische staf van het OLVG en het MC Slotervaart. Volgens een woordvoerder van het OLVG maken de patiënten het goed.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.