Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Patrick Edgar verlaat Westfriesgasthuis

Mark van Dorresteijn
Bestuursvoorzitter Patrick Edgar verlaat het Westfriesgasthuis na een verschil van inzicht met de raad van toezicht over de invulling van het voorzitterschap. Dat maakt het ziekenhuis vandaag bekend.
Patrick Edgar verlaat Westfriesgasthuis

“Hoewel de schijn tegen ons is, willen wij nadrukkelijk aangeven dat dit besluit los staat van de gebeurtenissen op de afdeling verloskunde”, meent Hugo Snoekc, voorzitter van de Raad van Toezicht. “Daar is de afgelopen periode door de Raad van Bestuur al een aantal maatregelen genomen. Op basis van de uitkomsten van het nog te publiceren rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg zullen zo nodig verdere maatregelen volgen.”

Opvolger Plukker

De Raad van Toezicht van het Westfriesgasthuis heeft Fred Plukker aangesteld als interim-voorzitter van de Raad van Bestuur. Plukker heeft ervaring als bestuurder binnen verschillende takken van de gezondheidszorg. De laatste jaren heeft hij bij verschillende ziekenhuizen als interim-manager de functie voorzitter Raad van Bestuur bekleed. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.