Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Personeel De Zorgboog beraadt zich op acties

Redactie Zorgvisie
Het personeel van zorgorganisatie De Zorgboog in het Brabantse Bakel beraadt zich op acties tegen bestuursvoorzitter Bert Koeneman en de raad van toezicht, meldt het Eindhovens Dagblad.

De spanning tussen het personeel en het bestuur loopt al jaren op, maar na het in januari op non-actief zetten van Hans van den Bosch, een lid van de raad van bestuur, lijkt het kookpunt bereikt. Er heerst een cultuur van angst, volgens een groeiend deel van het personeel. Uit vrees voor represailles durven medewerkers weinig tot niets te zeggen over de gespannen verhoudingen bij De Zorgboog. Wat wel naar buiten komt, is een bericht dat het almaar slechter gaat met de zorgverlening.

Van den Bosch op non-actief

Lid van de raad van bestuur Van den Bosch werd half januari ‘vrijgesteld van werkzaamheden’ bij De Zorgkoepel, waar hij al 26 jaar in dienst was. Een gebrek aan vertrouwen tussen Van den Bosch en bestuursvoorzitter was de reden voor dit besluit. De daaropvolgende bemiddelingspoging had geen positief resultaat. Terwijl een definitief besluit over de breuk in de lucht hangt, onthoudt de voorzitter van de raad van toezicht zich nog van commentaar. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Cliëntenstop bij De Zorgboog

Zorgboog heft cliëntenstop op

Zeshonderd medewerkers thuiszorg STMG boventallig

Thuiszorg Emile werkt aan klein imperium

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.