Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Pgb ook in Zorgverzekeringswet mogelijk

Het persoonsgebonden budget (pgb) krijgt ook een plek in de Zorgverzekeringswet (Zvw). Na een periode van intensieve en soms moeilijke gesprekken met Per Saldo, de belangenvereniging van mensen met een persoonsgebonden budget, en het ministerie van VWS, zijn de zorgverzekeraars vorige week akkoord gegaan.
Pgb ook in Zorgverzekeringswet mogelijk

Staatssecretaris Van Rijn en minister Schippers van VWS hebben vandaag in een brief naar de Tweede Kamer toegezegd het persoonsgebonden budget te verankeren in de Zorgverzekeringswet.

Saers

Aline Saers, directeur van Per Saldo, denkt dat de succesvolle afloop voor een belangrijk deel te danken is aan de sfeer waarin er met elkaar werd gesproken. ‘Al sinds de plannen van het kabinet strijdt Per Saldo ervoor dat iedereen die zorg nodig heeft dat ook straks zelf met een pgb kan regelen. Zorgverzekeraars leken lang een onneembare vesting; er was weinig interesse voor het pgb. De gesprekken verliepen echter altijd in goede harmonie en waren opbouwend van aard. Aan de hand van verhalen die budgethouders ons stuurden, konden wij het de zorgverzekeraars duidelijk maken waarom het pgb voor ons zo belangrijk is. Die verhalen waren van essentieel belang om het pgb in de Zorgverzekeringswet te krijgen.’

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.