Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

PharmaPartners tegen verlenging subsidietermijn aansluiting LSP

Mario Gibbels
PharmaPartners is tegen verlenging van deze subsidietermijn voor aansluiting op het landelijk schakelpunt (LSP). Tien ICT-bedrijven hebben onlangs een brief gestuurd naar het ministerie van VWS waarin zij beloven dat hun software in 2010 geschikt zal zijn voor aansluiting op het LSP. Als tegenprestatie verlangen zij van het ministerie juist een verlenging van de subsidieregeling voor zorgaanbieders voor aansluiting op het LSP. VWS heeft dat inmiddels toegezegd.

PharmaPartners is tegen verlenging van de subsidietermijn omdat ict-bedrijf vreest dat hierdoor de druk voor aansluiting op het LSP er af gaat. “Door het uitstel wordt de dekking van onze ontwikkelinspanning onzeker?”, vertelt marketingmanager Paul de Lugt.

‘Voor meerdere uitleg vatbaar’

Uitgangspunt was dat alle huisartsen, huisartsposten en apothekers in Nederland voor

1 juli 2010 zouden aansluiten. Alleen dan is het volgens Van der Lugt zinvol om gebruik te maken van het LSP. Dit staat volgens hem nu ter discussie. En het wordt alleen nog maar onzekerder als je volgens De Lugt kijkt naar de aanvullende eisen die gesteld worden. “Ook de Uitgangspuntennotitie invoering landelijk EPD is voor meerdere uitleg vatbaar als het gaat om de termijn van aansluiting? Het lijkt erop dat we nog een lange weg hebben te gaan.” Als er meer duidelijkheid komt, zal PharmaPartners in overleg met haar beleidsraden bepalen hoe met de nieuwe situatie om te gaan. (ICTzorg – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.