Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Pilot wijkverpleging nu al verlieslatend

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De driejarige pilot wijkverpleging leidt in Utrecht na een jaar al tot verlies bij de vier voorkeursaanbieders. Ruim vijftig niet-gecontracteerde aanbieders declareren tegen de klippen op en slaan zo gaten in het budget van de gecontracteerde partijen.
utrecht.dom.gif

Dat blijkt uit interviews met betrokken

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Alle problemen van populatiebekostiging lijken hier samen te komen: wie hoofdverantwoordelijk? wat is de populatie, niet samenvallend met de huisartspopulatie? drie aanbieders: hoofdcontractant, hoofdcontractant buiten de wijk, niet gecontracteerde aanbieder, met ongelijke voorwaarden, budget problemen nu al, savings (zijn er niet, en m.i. ook niet aan beginnen), verschuiven van risico's van verzekeraar naar aanbieder, afspraken ZK- aanbieders, maar geen rekening gehouden met wensen burgers. Want burger zal eigen plan willen trekken. En al die tijdsbesteding om te contracteren inclusief rechtszaken…

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.