Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Poll: Ambulanceheli’s goed tegen lange aanrijtijden

Mark van Dorresteijn
Ambulancehelikopters zijn een goede oplossing voor te lange aanrijtijden. Dat vindt 66 procent van de bezoekers van Zorgvisie. In totaal brachten 447 bezoekers hun stem uit.
Poll: Ambulanceheli’s goed tegen lange aanrijtijden

Schippers bekijkt momenteel de mogelijkheden om ambulancehelikopters in te zetten op het platteland en in dunbevolkte gebieden. Hiermee wil ze voorkomen dat de maximale aanrijtijd van vijftien minuten wordt overschreden. De Regionale Ambulance Voorziening (RAV) Fryslân laat weten een groot voorstander te zijn van een helikopter en stelt dat het vaak een behoorlijke opgave is voor de rijdende ambulances om binnen de maximale aanrijtijd ter plaatse te zijn.

Aanrijdtijden

De ambulancehelikopter wordt extra interessant wanneer er spoedposten vanwege de hoge kosten verdwijnen. Bij sluiting van spoedposten in het noorden komen de aanrijtijden in veel gebieden in gevaar, denkt Tjerk Hiddes, bestuurder van RAV Fryslân. De ambulancevoorzieningen hebben een ‘vlekkenplan’ gemaakt. Daarop is te zien waar een ambulancepost moet komen. In principe zou Fryslân er nog twee posten bij moeten hebben, vanwege de aanrijtijden. De mensen op die post zouden dan echter weinig te doen hebben. “Dan zitten die mensen daar, maar dan zijn ze meer bezig met het op peil houden van vaardigheden door oefening, dan met het eigenlijke werk.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Ambulancehelikopters voor platteland

Traumaheli UMC Groningen oefent nachtvluchten

Zorgvisie nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws met de gratis Zorgvisie e-mailnieuwsbrief.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.