Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties9

Psychotherapeuten verbijsterd door Schippers

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
De Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten (LVPP) is verbijsterd dat minister Edith Schippers van VWS het bestuurlijke akkoord met de ggz heeft opgezegd.
Psychotherapeuten verbijsterd door Schippers
Premium

LVVP-voorzitter Arnoud van Buuren doet

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  9 REACTIES

  1. Ik lees steeds negatieve zaken over de zorg (GGZ, PGB, ouderen zorg) en dan met name over mw. Schippers en de heer van Rijn, het wordt tijd dat de ze de biezen pakken en zien wat ze kapot maken. Laat ze maar afhankelijk worden van de zorg, dan zullen ze wellicht een en ander terugdraaien.

  2. Lees alle reacties
  3. Ja, het kan in de GGZ allemaal effectiever zodat de kosten worden bespaard. Veel bureaucratie, veel administratieve lasten, en wellicht ook niet zinvolle behandelingen. Feit is wel dat Schippers zich blind staart op de bezuinigingen en deze linksom of rechtsom wil halen. Zoals het er nu naar uit ziet vindt ze haar ego oneindig veel belangrijker dan een constructieve oplossing die door alle partijen (patiënten, verzekeraars en zorg aanbieders) wordt gesteund. Gemiste kans.

  4. nu gaan de responden elkaar onderuit halen. En dat is nu net waar de politiek altijd blij mee is. Het moet gaan over de zorg en behandeling kunnen blijven bieden, en een vrije keus voor welke behandelaar of instituut. De zorgverzekeraar beperkt deze al genoeg toch. Dit is toch de speler die het bepaald? Schippers heeft wel iets dictatuurs over zich, of zou het een groot ego zijn? De bedoeling is goed denk ik, maar doe het met meer kennis, en expertise als het gaat waar, en op welke onderdelen bezuinigd kan worden. Ik vind het b.v. nog steeds belachelijk dat je in acad. e.a. ziekenhuizen kosteloos koffie kunt drinken. Dat moet toch een behoorlijke kostenpost op jaarbasis zijn. is dit noodzakelijke zorg, wie betaald dit? Kijk eens naar dit soort zaken. Ook de hoogstandjes in de zorg mogen aangepakt, en zorg dat iedereen de zorg en behandeling kan krijgen om te kunnen blijven functioneren. Dus minder eigen bijdrage, behandelingen niet vergoeden etc. Dit sluit nl heel veel mensen buiten de nodige zorg en behandeling die ze nodig hebben.

  5. Nee meneer Alberts, dit heeft de GGZ allemaal aan zichzelf te wijten door jarenlang v.a. 1980 ambulanterfanten bij RIAGG’s, zgn therapeuten die overal tegen waren, RIAGG dossiers die er uit zagen als een Japanse tuin: er stond niet in, als we ze nodig hadden voor een IBS lieten ze ons gewoon stikken etc., intakes door stagaires SPV en zo kan ik nog wel even doorgaan. En maar zgn. deskundigheid etaleren, daar werd al snel doorheen geprikt, een subkultuur om van te kotsen.

  6. De GGZ kost helemaal niet teveel, hoe komt u er bij. Elke euro in de GGZ levert er 4 op (bron: http://www.trimbos.nl/~/media/Nieuws%20en%20Persberichten/strategische-verkenning1.ashx)
   Voor zover de GGZ inefficient werkt ligt dat met name aan het systeem met veel bureaucratie en de toch wel amateuristische manier waarop grote instellingen gemanaged worden. Ik heb er jaren in gewerkt, het is verschrikkelijk. Nu al een aantal jaren vrijgevestigd en ik ben weer van mijn werk gaan houden. Direct contact met verwijzers, patienten, op de bal spelen met nieuwe ontwikkelingen, ROM, evidence based werken en veel voldoening. Helaas wel veel administratie en prijzen voor behandelingen die ik moet hanteren en ook ik niet kan uitleggen. Maar desalniettemin is de GGZ een mooi en maatschappelijk zeer relevant vak.

  7. De betaling per minuten van bv tussen 1200 en 2000, er werd goed voor gezorgd dat de declaratie nooit tegen maar altijd net over de grens ging. Ik weet ook dat voor lichttherapie met een leenlamp thuis rustig 15 x 30 min. Behandeltijd in rekening werd gebracht.

  8. Minister schippers ziet dat de GGZ te veel kost en ook niet altijd effectief is. Dat kan zo niet doorgaan. Juist in het belang van de client moet de branche uit de ivoren toren komen. De GGZ is geen werkgelegenheidsproject en moet leren doelmatiger te worden en meer kritiek te accepteren. In het belang van de client en de samenleving.

  9. Jacobine Geel heeft het over de belangen van de beide partijen. Hoe zit het intussen met de belangen van degenen die goede zorg nodig hebben? Die lijken alleen behartigd te worden door de GGZ. De minister van gezondheid lijkt zich alleen bezig te houden met economische belangen.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.