Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Raadsfracties Zoetermeer willen Langeland behouden

Tien raadsfracties uit de gemeenteraad van Zoetermeer hebben zich unaniem uitgesproken voor behoud van het Langeland als zelfstandig ziekenhuis. Ze vinden dat een grote stad als Zoetermeer recht heeft op een zelfstandig basisziekenhuis.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Raadsfracties Zoetermeer willen Langeland behouden

De raadsfracties gaan hun partijgenoten in de Tweede Kamer vragen het onderwerp te agenderen in de Kamercommissie van VWS. ‘De derde stad van Zuid-Holland moet kunnen beschikken over bereikbare en laagdrempelige basisziekenhuiszorg. Het kan niet zo zijn dat onze 123.000 inwoners als ze gewond zijn naar een spoedeisende hulp in Den Haag moeten’, zo stellen de raadsfracties.

Geen rol voor de gemeente

De gemeente Zoetermeer kan zelf geen financiële rol van betekenis spelen, stellen de fracties. ‘Het ziekenhuis, de zorgverzekeraars en de banken moeten samen afspraken maken. De gemeenteraad roept deze partijen op zich in te spannen om op korte

2
15

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. Natuurlijk zijn het veel bewoners, maar dat is niet het criterium dat er een basisziekenhuis moet zijn met alle functies. De raadsfracties doen er goed aan, zonder emotionele standpunten, zich te laten informeren over de reële mogelijkheden.
    Zicht op de kwalitatieve aspecten is minstens zo van belang.
    Laat de raad hiervoor de voorzitter RvB van het Groene Hart ziekenhuis eens uitnodigen om uitleg en toelichting te laten geven.

  2. Lees alle reacties
  3. Noodlijdende dure voetbalclubs worden voortdurend door hun wethouders en raadsleden op grond van ”MAATSCHAPPELIJK BELANG ” vaak vet financieel ondersteund !! …Zoetermeer heeft toch geen dure voetbalclub ?? De raad vindt dat de gemeente geen financiële rol…..KAN ???….of wil spelen , hoewel dit ziekenhuis
    toch een ”maatschappelijk belang” lijkt te hebben ? ? ? ? Alleen al bezuinigen op de te vet betaalde TOB-bestuurder(s) lijkt mij vooral de grootste winst te genereren !!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.