Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Raadsfracties Zoetermeer willen Langeland behouden

Tien raadsfracties uit de gemeenteraad van Zoetermeer hebben zich unaniem uitgesproken voor behoud van het Langeland als zelfstandig ziekenhuis. Ze vinden dat een grote stad als Zoetermeer recht heeft op een zelfstandig basisziekenhuis.
Raadsfracties Zoetermeer willen Langeland behouden

De raadsfracties gaan hun partijgenoten in de Tweede Kamer vragen het onderwerp te agenderen in de Kamercommissie van VWS. ‘De derde stad van Zuid-Holland moet kunnen beschikken over bereikbare en laagdrempelige basisziekenhuiszorg. Het kan niet zo zijn dat onze 123.000 inwoners als ze gewond zijn naar een spoedeisende hulp in Den Haag moeten’, zo stellen de raadsfracties.

Geen rol voor de gemeente

De gemeente Zoetermeer kan zelf geen financiële rol van betekenis spelen, stellen de fracties. ‘Het ziekenhuis, de zorgverzekeraars en de banken moeten samen afspraken maken. De gemeenteraad roept deze partijen op zich in te spannen om op korte

2
13

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.