Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rijnland Ziekenhuis kiest voor McKesson

Mark van Dorresteijn
Het Rijnland Ziekenhuis heeft een contract getekend met McKesson en adviesbureau M&I/Partners voor de digitalisering van patiëntendossier.
Rijnland Ziekenhuis kiest voor McKesson

Het ziekenhuis wil in 2014 volledig over zijn op het elektronische systeem. Zorgverleners kunnen het EPD zowel in Rijnland Ziekenhuis locatie Alphen aan den Rijn als locatie Leiderdorp in zien.

EPD Rijnland Ziekenhuis

In het EPD worden alle polibezoeken, laboratoriumaanvragen en recepten bijgehouden, maar ook vindt de medische en verpleegkundige verslaglegging plaats in het systeem. Een belangrijk voordeel is dat een patiënt maar één keer bepaalde informatie hoeft te vertellen. Alle relevante informatie komt in het dossier te staan en blijft daardoor beschikbaar. Daarnaast is de planning en voortgangsbewaking van de zorg en de communicatie tussen de diverse zorgverleners in het EPD opgenomen. Dit laatste is zeker van belang bij patiënten die door meerdere specialismen worden behandeld. Patiënten krijgen straks zelf ook toegang tot een deel van hun eigen dossier en kunnen dan online afspraken maken.

Selectieprocedure

Rijnland Ziekenhuis startte al in 2008 een selectietraject. M&I/Partners werd in 2010 gevraagd om meer doelgerichtheid en versnelling aan te brengen. Als eerste stap werd vervolgens een visiedocument opgesteld. Dat document vormde het vertrekpunt voor de ontwikkeling van een vijftal scenario’s die op hun beurt de basis vormden voor de uiteindelijke selectie. Ook de onderhandelingen en contractering zijn door M&I/Partners begeleid.

McKesson is overigens al langer aan het ziekenhuis verbonden. Rijnland werkt namelijk ook met ziekenhuisinformatiesysteem X/Care.

(Zorgvisie / ICTzorg – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: Rijnland Ziekenhuis )

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.