Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Rijnstate strijdt nog steeds tegen vliegen

Mark van Dorresteijn
Het Rijnstate Ziekenhuis in Zevenaar kan ook donderdag en vrijdag niet opereren, omdat er ondanks maatregelen nog steeds vliegen in de operatiekamers zitten. Dat meldt het ziekenhuis. Operaties gingen dinsdag en woensdag ook niet door.
Rijnstate strijdt nog steeds tegen vliegen

Een gespecialiseerd bedrijf heeft alle naden en kieren in muren van de operatiekamers gedicht en met insecticide behandeld, maar toch werden er woensdagmiddag nog vier vliegen geteld. Onderzoek met infraroodcamera’s moet aantonen of er wellicht kieren zijn gemist.

Klustervlieg

Het ziekenhuis stelt dat de vliegen niet duiden op slechte hygiëne. De aangetroffen klustervlieg overwintert graag in hogere gebouwen en wordt buiten de operatiekamers wel vaker in ziekenhuizen gevonden, aldus Rijnstate. De operatiezalen in Zevenaar worden desondanks grondig schoongemaakt.

Arnhem en Velp

Geplande operaties worden in de vestingen van Rijnstate in Arnhem en Velp uitgevoerd. In het weekeinde besluit Rijnstate wanneer er in Zevenaar weer wordt geopereerd. (ANP)

Lees ook:

Vliegen zorgen voor operatiestop in Rijnstate Ziekenhuis

Alysis Zorggroep wordt Rijnstate

1 REACTIE

  1. Tja bij klustervliegen ben je genoodzaakt alle kieren volledig dicht te maken. In de praktijk is dat voor een groot gebouw een behoorlijke operatie. Het is meetsla makkelijker om vliegenlampen (die blauwe) op te hangen. Voor een OK is dat natuurlijk niet OK. Gif kan ook. Maar lokaal gif volstaat dan niet, en dus moet het gebouw worden ontruimd. Dat is ook niet gemakkelijk. Gelukkig verdwijnen deze vliegen vanzelf wanneer het warm weer wordt 🙂

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.