Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rinus van Riel interim-bestuurder bij het ADRZ

Mark van Dorresteijn
Rinus van Riel is benoemd tot interim-lid van de raad van bestuur van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis. Met voorzitter Huybert van Eck vormt Van Riel met ingang van 16 september 2013 de directie van het ziekenhuis.
Rinus van Riel interim-bestuurder bij het ADRZ

De adviesorganen van het ADRZ hebben ingestemd met de benoeming, die geldt tot en met de zomer van 2014.

Ervaring

Van Riel is associé bij consultantbureau BoerCroon. Hij volgt Bert Vos op, die vorige week om persoonlijke redenen terugtrad als lid van de raad van bestuur. Voor de interim-oplossing is gekozen om deze vacature snel en adequaat in te kunnen vullen. Van Riel heeft een ruime ervaring in de ziekenhuissector en brede kennis en ervaring op het gebied van economie en financiën, bedrijfsvoering, ict en bouw. Die terreinen vormen ook de portefeuille die Van Riel bij het ADRZ gaat beheren.

Carrière

Van Riel studeerde economie. Na een loopbaan op het ministerie van Financiën vervulde hij vanaf 1989 diverse ad interim bestuurlijke functies in de publieke en non-profit sector, zoals woningcorporaties en ziekenhuizen. Van 1989 tot 1996 was hij directeur van Ziekenhuis Velp. Van 2007 tot 2009 was hij interim-lid van de Raad van Bestuur van het Amphia Ziekenhuis te Breda en in de jaren daarna bekleedde hij dezelfde functie bij het Zaans Medisch Centrum en het Catharinaziekenhuis in Eindhoven.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.