Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

RIVM onderzoekt overleden patiënten Maasstad Ziekenhuis

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) onderzoekt 21 overlijdensgevallen in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. De patiënten waren besmet geraakt met de multiresistente Klebsiella-bacterie.
RIVM onderzoekt overleden patiënten Maasstad Ziekenhuis

Dat heeft het ziekenhuis dinsdag bekendgemaakt naar aanleiding van de resultaten van een onderzoek naar de bacterie waar het Rotterdamse ziekenhuis al enige tijd mee kampt.

Bacterie niet dodelijk

Volgens artsen van het ziekenhuis is het niet aannemelijk dat de bacterie de doodsoorzaak is geweest van de patiënten, die met ernstige aandoeningen waren opgenomen in het ziekenhuis. Een woordvoerster van het ziekenhuis benadrukt dat de bacterie niet dodelijk is.

Patiënten geïsoleerd

Uit het onderzoek blijkt dat 47 patiënten van het ziekenhuis besmet zijn met de bacterie van wie er acht nog in het ziekenhuis liggen. Twee van hen liggen op de intensive care (IC). Alle acht patiënten worden geïsoleerd.

Klebsiella bacterie

Begin deze maand maakte het ziekenhuis bekend dat het op de IC te maken heeft met de multiresistente Klebsiella-bacterie. Het ziekenhuis besloot toen met de RIVM en de GGD een onderzoek uit te voeren. Er zijn in totaal 750 mensen getest. Er blijken geen medewerkers besmet te zijn.

Testen

Het ziekenhuis probeert de bacterie onder controle te houden door patiënten te testen wanneer ze worden opgenomen en wanneer ze worden ontslagen. Er worden geen operaties afgelast wegens de bacterie. (ANP)

Lees meer:

Maasstad Ziekenhuis test patiënten op bacterie

Maastad Ziekenhuis roept endoscopiepatiënten terug

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.