Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rotterdam start coöperatie Wijkverpleging

Mark van Dorresteijn
Het project Zichtbare Schakels Rotterdam wordt de komende jaren voortgezet als coöperatie Wijkverpleging Rotterdam e.o. Het project is een samenwerking tussen de organisaties Stichting OSER (gezondheidscentra Rotterdam), Laurens, Thuiszorg Rotterdam, Humanitas, Aafje en MOB. De partijen tekenen op 1 juli 2014 een intentieverklaring.
Rotterdam start coöperatie Wijkverpleging
Foto: Stockxchng

Deze stap tot continuering is gericht op een sterke organisatie van wijkverpleegkundige zorg in de wijkgerichte en integrale aanpak van (gezondheids)problemen van Rotterdammers. De borging en verbinding van de samenwerking met de huisarts, sociale wijkteam en het team verpleging en verzorging wordt hierdoor verankerd. De samenwerkende organisaties spelen hiermee in op het nieuwe landschap dat gaat ontstaan door gewijzigd beleid. De coöperatie in oprichting is verder gesprekspartner voor zorgverzekeraar en gemeente.

Wijkverpleegkundige als aanspreekpunt

Zichtbare Schakels Rotterdam is onderdeel van het nationaal programma ‘Zichtbare schakel. De wijkverpleegkundige voor een gezonde buurt’. Wijkverpleegkundigen uit voornoemde organisaties zijn een aanspreekpunt voor bewoners en professionals in de wijk op het gebied van preventie, zorg, wonen en welzijn en maken zorg toegankelijk voor iedereen die dat nodig heeft. De nauwe samenwerking met de huisarts was kenmerkend in dit project.

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.