Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ruwaard scoort hoog op patiëntveiligheid

Mark van Dorresteijn
Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis scoort bovengemiddeld op tien patiëntveiligheidsprogramma’s. Dat komt naar voren in een rapport van EMGO/Nivel.
Ruwaard scoort hoog op patiëntveiligheid
Foto: ANP - Arie Kievit

Op acht van deze programma’s scoort het Ruwaard tenminste 80 procent, vijf daarvan zelfs een maximale score. Voor de programma’s voorkomen van wondinfecties, verminderen van bloedbaaninfecties en het veilig toedienen van hoge risicomedicatie scoort het Ruwaard beter dan het landelijk gemiddelde. Op de andere gebieden loopt het Ruwaard in de pas met de andere ziekenhuizen.

Verbeteringen

De cijfers laten volgens het ziekenhuis zien dat de inspanningen voor betere patiëntveiligheid effect hebben. Het Ruwaard scoort bovengemiddeld, vergeleken met andere Nederlandse ziekenhuizen.

Het ziekenhuis werkt sinds de ondertoezichtstelling hard aan het verbeteren van kwaliteit en patiëntveiligheid. ‘Ziekenhuisbreed wordt gewerkt aan verbetering van werkprocessen en afspraken waardoor de kwaliteit van patiëntenzorg en patiëntveiligheid constant toeneemt. De opheffing van het verscherpt toezicht van IGZ is hier mede een bewijs van’, aldus het ziekenhuis.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.