Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ruzie Opvoedpoli en DSW loopt op

Mark van Dorresteijn
De ruzie tussen de Opvoedpoli en zorgverzekeraar DSW wordt heftiger. De organisatie behandelt geen mensen meer die verzekerd zijn bij DSW. Het gaat om ongeveer 150 van de totaal 5000 cliënten van de Opvoedpoli, zo laat directeur Linda Bijl weten.
Ruzie Opvoedpoli en DSW loopt op
Foto: ANP Photo

In oktober van dit jaar kreeg de Opvoedpoli al een dwangsom van 1000 euro per dag opgelegd van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) omdat het weigerde gegevens aan DSW te verstrekken. De zorgverzekeraar had daarom gevraagd omdat het vermoedt dat de Opvoedpoli onverzekerde zorg declareert. Volgens Bijl worden die medische gegevens met het oog op de privacy niet verstrekt. De last onder dwangsom is uiteindelijk komen te vervallen omdat de Opvoedpoli de verzochte administratieve gegevens heeft aangeleverd en daarmee heeft voldaan aan de eis van de NZa/DSW. DSW wilde onder meer informatie over de duur van behandelingen, wie die heeft uitgevoerd, wat de opleiding en functie is van de betrokken zorgverleners en een kopie van hun diploma’s.

Controle

Volgens Bijl is het gebruikelijk dat zorgverzekeraars de gegevens willen controleren. ‘Omdat wij een kwetsbare groep cliënten hebben, overleggen we met de verzekeraars hoe we de gegevens kunnen geven en tegelijkertijd de privacy beschermen. We hopen nog steeds ook met DSW soortgelijke afspraken te kunnen maken.’

Opvoedpoli

Bij de Opvoedpoli kunnen ouders en opvoeders terecht met vragen over opvoeding en ontwikkeling van hun kroost. De organisatie biedt bijvoorbeeld advies aan ouders van kinderen met een autistische stoornis, huilbaby’s of onzekere tieners. (bron: ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.