Saers: ‘Dat het pgb zo slecht wordt uitbetaald is onverwacht’

De verwerking van de uitbetaling van het persoonsgebonden budget (pgb) door de Sociale Verzekeringsbank (SVB) gaat veel slechter dan verwacht. Dat zegt directeur Aline Saers van Per Saldo, de belangenorganisatie voor pgb-houders. Saers praat momenteel met SVB en VWS over mogelijke oplossingen voor de ontstane situatie.
Saers: ‘Dat het pgb zo slecht wordt uitbetaald is onverwacht’

Dit jaar heeft de SVB voor het eerst de taak om de rekeningen van pgb-houders aan hulpverleners te betalen, via het zogenoemde trekkingsrecht. Kinderziektes werden de eerste maanden verwacht, maar niet dat het op deze schaal fout zou gaan. De SVB heeft problemen met het juist verwerken van alle gegevens, zorgovereenkomsten komen niet aan bij de SVB en gemeenten hebben een achterstand bij het goedkeuren van zorgovereenkomsten of toekennen van budgetten. Inmiddels zijn diverse noodscenario’s in gang gezet om zoveel mogelijk hulpverleners toch nog op tijd uit te kunnen betalen.

Diverse noodscenario’s

Een van die noodscenario’s houdt de garantie in

6
47

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.