Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Samsom: ‘Omvallen TSN was misschien wel nodig’

Redacteur Zorgvisie
Het omvallen van thuiszorgorganisatie TSN was volgens PvdA-leider Diederik Samsom ‘misschien wel nodig’. Hij noemt de zorg die TSN leverde ‘karig’ en zei dat TSN zo min mogelijk wilde betalen, maar zoveel mogelijk winst wilde maken.
Thuiszorg400.jpg
Fotolia

Samsom deed zijn uitspraken tegenover RTV Rijnmond. In het kader van de Week van Zorg & Welzijn liep hij mee met de wijkverpleging in Spijkenisse. Hij gaf aan het faillissement van TSN niet te betreuren. ‘Ze hadden op de verkeerde business gegokt. Karige zorg leveren, zo min mogelijk betalen, zoveel mogelijk winst maken’, zei Samsom. ‘Als je dan failliet gaat, vind ik dat eigenlijk niet zo erg.’

Taken TSN overnemen
De PvdA-leider gaf ook aan blij te zijn dat Buurtzorg in sommige gevallen de taken van TSN overneemt, omdat deze partij volgens Samsom niet uit is op winst. ‘Buurtzorg doet ook meer dan alleen schoonmaken, ze leveren echt zorg.’ Hij zei bovendien dat het terugdringen van bureaucratie in de wijkverpleging erg belangrijk is. ‘Daar doen we al een goede poging toe, maar het gaat niet makkelijk.’ Vooral zorgverzekeraars maken het moeilijk, volgens Samsom.  

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.