Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Savant gaat 100 mensen ontslaan

Savant Thuiszorg gaat 100 werknemers ontslaan. De thuiszorgorganisatie uit Helmond is door de verschuiving in de indicatiestelling in de problemen gekomen.

Savant kreeg vorig jaar een gunning van Helmond om huishoudelijke hulp te leveren. Dit jaar legt Savant echter 1,2 miljoen euro toe op de uitvoering, omdat de tarieven te laag zijn. Helmond heeft bij een nieuwe aanbestedingsronde voor 2008 de tarieven weliswaar verhoogd – HV1 van 15 naar 16,50 euro, HV2 van 20 naar 21,50 euro – maar dat biedt onvoldoende soelaas door de verschuiving in de indicatiestelling in de Wmo, een landelijke trend. Gemeenten kiezen in tachtig procent van de gevallen voor goedkope alfahulpen (HV1) en twintig procent voor thuiszorgmedewerkers. In de AWBZ was die verhouding nog andersom.

Ontslagen

Savant – 440 medewerkers en 630 alfahulpen – kan niet anders dan personeel ontslaan, stelt directeur Jan Joris Heling. Ongeveer honderd medewerkers zullen hun baan verliezen. Tegelijkertijd heeft Savant moeite om voldoende alfahulpen te vinden. De ontslagen medewerkers kunnen verder als alfahulp, maar Savant laat hen helemaal vrij in die keuze, aldus Heling. (Zorgvisie – Bart Kiers)

Links

VVD: ‘Thuiszorg voert vuile oorlog tegen gemeenten’

Ontslagaanvraag 750 thuishulpen Vierstroomzorgring

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.