Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Schellekens stopt als hoofdinspecteur IGZ

Mark van Dorresteijn
Wim Schellekens stopt op 1 mei 2011 na precies vier jaar als hoofdinspecteur bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Dat heeft hij woensdag bekendgemaakt. Schellekens bereikt in 2012 de pensioengerechtigde leeftijd en wil het naar eigen zeggen alvast rustiger aan gaan doen.
Schellekens stopt als hoofdinspecteur IGZ

“Ook al is het werk uitdagend, leuk en erg bevredigend, het is ook zwaar en belastend”, stelt Schellekens. Hij gaat tot aan zijn pensioen minder werken, maar wil blijven bijdragen aan betere zorg. “Immers, slechte kwaliteit en onveilige zorg betekenen onnodig lijden voor de patiënt.”

Ervaring

Schellekens was onder meer huisarts en bestuurslid van het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft. Hij had bij de IGZ de portefeuille curatieve zorg in zijn beheer. Daaronder vallen onder meer ziekenhuizen, huisartsen en de geestelijke gezondheidszorg. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Afscheid Jenneke van Veen

Eerder kondigde Jenneke van Veen aan dat zij afscheid neemt als hoofdinspecteur Vepleging en chronische zorg bij de IGZ. Haar afscheidscongres is op 7 dec. Aanmelden kan nog.

Gezocht: Zorgmanager en Talent van het jaar 2011

De inschrijving voor Zorgmanager en Talent van het jaar 2011 is weer gestart.
Meer over de procedure.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.