Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Schippers ‘beraadt zich’ op toekomst LSP

Mario Gibbels
Een meerderheid van de Tweede Kamer van VVD, PvdA, CDA, D66 en SGP wil dat minister Schippers van VWS alles in het werk stelt om het landelijk schakelpunt (LSP) te behouden. Een woordvoerder van de minister laat weten dat zij zich beraadt op de nu ontstane situatie waarbij ze van de Eerste en Tweede Kamer tegenstrijdige signalen ontvangt.
Schippers 'beraadt zich' op toekomst LSP

De Eerste Kamer zette vorig jaar een streep door het landelijk EPD omdat ze de landelijke uitwisseling van patiëntengegevens niet veilig genoeg vond. Een meerderheid in de Tweede Kamer heeft gisteren, dinsdag 15 november, echter een motie aangenomen waarin ze de minister vraagt om het LSP te behouden en patiëntenorganisaties en veiligheidsexperts daarbij te betrekken. Het LSP maakt het mogelijk om patiëntengegevens landelijk uit te wisselen.

Onvoldoende steun

Nictiz, die verantwoordelijk is voor het LSP, constateerde vorige week nog dat er onvoldoende steun is vanuit het veld voor de financiering van het LSP. (deStadUtrecht.nl)

Lees ook:

KNMG-voorzitter roept op tot actie voor behoud LSP

‘Iets meer tijd had LSP kunnen redden’

Koepels geschokt door einde landelijk epd

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.